Київ, Лейпцизька, 16      (044) 5855516

  • Одеса, пр.Шевченка, 2а      (067) 6943145

Починаючи з 1 червня реклама банківських кредитів має стати чесною — Нацбанк

Українські банки повинні будуть розкривати повну вартість своїх кредитів у рекламі починаючи з 1 червня 2020 року. У цю вартість, крім відсоткової ставки, включатимуть всі інші платежі, які зазвичай приховуються. Про це повідомляють у Національному банку України.

Крім цього банки мають надати позичальникам можливість самостійно розраховувати скільки саме процентних платежів вони заплатять, якщо візьмуть той чи інший кредит.

«З початку червня 2020 року на вебсайтах банків мають з’явитися калькулятори для розрахунку витрат або доходів від фінансової послуги. Також у червні має змінитися реклама банків, вона повинна буде містити істотні характеристики послуги — інформацію про повну вартість, умови отримання послуги, ризики», — повідомляє прес-служба НБУ. У Нацбанку зазначають, що починаючи з серпня 2019 року отримали понад 4 тисячі скарг на банки через те, що останні приховують частину платежів, змінюють умови кредитування та відсоткові ставки за кредитами без попередження та самовільно списують гроші клієнта із зарплати. З такими випадками Нацбанк обіцяє боротися. «Також Національний банк планує ухвалити нові вимоги до банків — до договорів, візуального сприйняття реклами, інформації на сайтах та у рекламі щодо мікрокредитів, розкриття інформації про послуги через електронні канали обслуговування, роботи зі зверненнями громадян, уникнення нечесних практик», — додають в НБУ.

Оформити кредит Ви можете за допомогою однієї з наших кредитних програм Детальніше