Київ, Лейпцизька, 16      (044) 5855516

  • Одеса, пр.Шевченка, 2а      (067) 6943145

Оформляючи кредит, уважно читайте усі умови, особливо те, що надруковано дрібним шрифтом. Якщо вказана ставка «0%», можливо, що вона буде діяти певний час, після чого банк або фінансова компанія почне нараховувати чималі відсотки, штрафи, комісії та пені. Ніхто не віддає гроші просто так!

Якщо Ви вже підписали договір, захистити Ваші права буде дуже складно, тільки через суд, каже начальник управління захисту прав споживачів Національного Банку України Ольга Лобайчук. Вона розповіла, що почалася активна робота з фінансовими організаціями та банками. З вересня цього року вони повинні будуть виконувати певні вимоги до інформації та реклами, що розміщується на сайтах, а також вказувати з точністю всі відсотки і комісії.

Нагадаємо, що відповідно до закону «про споживче кредитування», кредитодавець зобов'язаний роз'яснювати особливості та умови кредиту, проводити оцінку платоспроможності клієнта, а також, відповідно до Директиви ЄС 2008/48 про договори споживчого кредитування, заборонена реклама позик під «0%».